Greaves overwon darteritus en plaatst zich nu voor PDC-WK: 'Enorm hard gewerkt om dit te bereiken'

Beau Greaves heeft zich geplaatst voor het PDC-WK. De 18-jarige Engelse realiseerde dat huzarenstukje dankzij enkele knalprestaties op de Women's Series.

Greaves nam slechts deel aan acht van twintig toernooien van de Women's Series en won ze allemaal. Intussen is ze 52 wedstrijden ongeslagen. "Nu mensen blijven zeggen dat ik naar het PDC-WK ga, vergeet ik steeds dat ik acht toernooien heb gewonnen. Om eerlijk te zijn lag er veel meer druk op Fallon Sherrock. Ik ging het weekend in met niets te verliezen. Ik weet echter ook dat ik het onder druk kan, en dat is belangrijk voor mij", zegt Greaves tegenover Daily Star.

"Ik probeerde gewoon WDF-wereldkampioen te worden bij de dames en dat lukte me eerder dit jaar", vervolgt Greaves. "Maar aan plaatsing voor het PDC-WK heb ik eerlijk gezegd op geen enkel moment gedacht."

Darteritus

Greaves had een jaar geleden nog af te rekenen met darteritus. "Daarom praat ik tegenwoordig zoveel over genieten en geen druk, want als ik dat niet doe weet ik dat ik weer in de valkuil kan vallen en dat wil ik helemaal niet. Ik heb er soms misschien nog een klein beetje last van, maar daar moet je mee omgaan als je darteritus hebt. Maar ik heb zo hard gewerkt om terug te komen op dit niveau, en ik kan nog veel beter!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties