Smith dankt Wright na eerste majortitel: 'Hij sprak me bemoedigende woorden toe nadat ik hem verslagen had, dat was enorm voor mij'

Ross Smith won afgelopen zondag het European Championship, de eerste PDC-major uit zijn carrière. Twee dagen later blikt de 33-jarige Engelsman tevreden terug.

Smith speelde zijn eerste majorfinale en won die ook meteen. "Ik ben in de wolken. Het is een geweldig gevoel. Ik heb altijd geloofd dat ik een tv-titel zou kunnen winnen, maar het doen is iets anders. Het is ongelooflijk. Ik ben erg trots dat ik spelers van dit kaliber heb verslagen. Ik denk dat ik deze titel dan ook verdien. Het is een van de beste dagen van mijn leven, zonder enige twijfel", aldus Smudger.

In de kwartfinales zorgde Smith voor ophef door Peter Wright huiswaarts te sturen. "Ik ben Peter veel dank verschuldigd - ook al heb ik hem verslagen, het eerste wat hij tegen me zei was: 'Focus, je kunt nu doorgaan en dit winnen'. Dat was enorm voor mij. Peter hoefde dat niet te zeggen en dat de wereldkampioen dat tegen me zei, gaf me veel vertrouwen. Hij is gewoon een heel aardige vent."

Pauze genomen

Smith nam een tijdje geleden nog een pauze in zijn carrière." Dat heeft me deugd gedaan en ik denk ook dat het nodig was omdat ik al zo lang actief was, sinds ik tiener was. Iedereen steunt me thuis en ik ben zo dankbaar. De steun die ik heb gehad is ongelooflijk en zonder hen zou ik waarschijnlijk niet zo zelfverzekerd zijn als nu."

Zijn zege op het European Championship levert Smith zo'n 120000 pond op. "Dit is levensveranderend. Maar ik wil niet een van die spelers zijn die zegt: 'Dat volstaat nu'. Ik wil echt verder met mijn carrière en ik ga morgen weer aan de slag. Ik ga naar de sportschool, zorg voor mezelf en maak me klaar voor de komende Players Championships."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties