Guyana verzekert zich van deelname aan World Cup of Darts

Guyana heeft zijn plaats verzekerd op de komende World Cup of Darts. Het land won afgelopen weekend het Latijns-Amerikaanse kwalificatietoernooi in Costa Rica.

Madhoo, afgelopen december voor de vierde keer aanwezig op het WK Darts, zal Guyana vertegenwoordigen samen met zijn landgenoot Sudesh Fitzgerald, die in 2009 deelnam aan het WK. Ook vorig jaar nam Guyana met dezelfde spelers deel aan de World Cup of Darts, toen bleef het puntenloos in een poule met Gibraltar en Australië.

De kwalificatiewedstrijd stond open voor landen in Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en er deden twaalf landen mee. Guyana was dominant in de poulefase en liet slechts twee legs liggen op weg naar de eerste plaats in Groep B. Nadien werd Panama verslagen voor een plaats in de halve finales.

Daar stond een confrontatie met het thuisland Costa Rica op het programma. Madhoo en Fitzgerald kenden echter geen genade met hun tegenstanders en wonnen met 4-0.

In de finale trof Guyana het Nicaraguaanse koppel Norwin Jimenez en Gerald Ordenanan, die ze eerder in de poulefase met 4-2 hadden verslagen. In een mooie finale deden ze met 4-1 zelfs nog iets beter, zodat ze hun ticket naar Duitsland mogen boeken.

De veertiende editie van de World Cup of Darts vindt dit jaar plaats in Frankfurt van 13 tot en met 16 juni.

..

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties