"Spelers en publiek zouden het geweldig vinden" - Paul Nicholson wil soort van Ryder Cup ook in het darten invoeren

In de golfsport is het een tweejaarlijks hoogtepunt voor spelers en supporters: de Ryder Cup, waar Europa het opneemt tegen de USA.

Paul Nicholson, voormalig PDC-majorwinnaar, hoopt dat een soortgelijke competitie ook in de dartswereld wordt ingevoerd. "Al zou ik het concept lichtjes aanpassen. Laat ons zeggen Groot-Brittannië en Noord-Ierland tegen Europa. Europa tegen de rest van de wereld zou bijvoorbeeld veel te eenzijdig zijn. Ik zou beginnen met Europa op te splitsen om zo een toernooi te maken", zegt Nicholson.

Traditioneel bij de Ryder Cup is er bij USA en Europa telkens een teamkapitein. Wie ziet Nicholson hiervoor al geschikte kapitein bij een dartsvariant van de Ryder Cup? "Bij Europa zou ik kiezen voor Vincent van der Voort. Als hij niet wordt geselecteerd als speler lijkt hij me uitermate geschikt als kapitein."

Voor Groot-Brittannië en Noord-Ierland denk ik dan weer aan John Henderson, toch ook iemand met de nodige uitstraling die wordt gerespecteerd door alle spelers."

Teamcompetitie

Nicholson hoopt dan ook dat het toernooi er snel komt. "De spelers en supporters zouden het een geweldig idee vinden, daar ben ik rotsvast van overtuigd. Het is eens iets anders en bovendien is het naast de World Cup of Darts nog eens een andere gelegenheid om in een teamcompetitie te spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties