"Jammer dat het nu zo eentonig is" - Ron Meulenkamp is geen fan van huidig format in Premier League Darts"

Sinds 2022 wordt in de Premier League Darts volgens een nieuw format gespeeld. Zo wordt er elke speeldag in toernooivorm vanaf de kwartfinales gespeeld.

Vroeger moest elke speler slechts eenmaal per speeldag aantreden. Halfweg vielen er twee spelers af en aan het einde gingen de beste vier spelers in de stand door naar de play-offs. "Het is een beetje saai, hè? Er is erg veel herhaling, al snap ik wel dat de PDC het na één of twee jaar niet gelijk aanpast. Ik vond het voorheen altijd leuker", zegt Ron Meulenkamp tegenover Viaplay.

"Misschien komen ze hierna wel weer met iets anders. Ik denk dat ze aan het uitvogelen zijn wat nou het beste is. Toch is het jammer dat het nu zo eentonig is."

"Je krijgt nu super veel finales tussen de mensen in vorm, tenzij ze elkaar al eerder tegenkomen. Telkens dezelfde namen, acht spelers in een potje gegooid en dan telkens tegen elkaar. Het is zonde, want er is te veel herhaling zo."

Desondanks geniet Meulenkamp wel nog steeds van de wedstrijden. "Er wordt wel echt prachtig darts gespeeld. We hebben avonden gezien qua niveau en entourage, dat was echt ongekend goed."

Ook over het deelnemersveld is Meulenkamp best te spreken. "Vroeger had je echt iconen die speelden in de Premier League. Dat is een tijdje weggeweest, maar nu komt dat weer terug. Denk aan Luke Littler die het fantastisch doet of een Michael van Gerwen die altijd een icoon is wat mij betreft, maar ook Gerwyn Price en Michael Smith vind ik fantastische gasten om naar te kijken."

"Die hebben gewoon een beetje charisma over zich heen. Wat dat betreft hebben ze wel de juiste spelers, maar het format kan nog weleens naar gekeken worden denk ik."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties