Hamilton maakt comeback op PDC-WK met dank aan de BDO: 'Zij hebben mij de liefde voor darts helpen terugvinden'

Na een paar jaar actief te zijn geweest bij de BDO maakt Andy Hamilton dit jaar zijn comeback op het PDC-WK. De WK-finalist van 2012 neemt het in de openingsronde op tegen de Duitser Nico Kurz.

"Ik ken Nico niet zo goed, maar ik weet wel dat hij het vorig jaar erg goed deed op het WK. Ik verwacht dat het een mooie wedstrijd gaat worden”, aldus Hamilton bij RTL Nieuws.

In de tweede ronde wacht voor Hamilton wellicht een ontmoeting met Gabriel Clemens. "Gabriel doet het erg goed bij de PDC, maar ik ben een stuk ervarener dan hij”, vervolgt 'The Hammer'. Als ik mijn beste spel weet te spelen, zie ik geen reden waarom ik niet van hem zou kunnen winnen. Ik ga mezelf voor het WK niet te veel druk opleggen. Het belangrijkste is dat ik plezier heb in wat ik doe. Als ik dat heb, dan kan ik ook mijn beste spel laten zien. Tegenstanders moeten dan ook echt een goede dag hebben, willen ze mij verslaan.”

Dankjewel BDO

Hamilton was in 2012 bij de PDC nog verliezend WK-finalist tegen Adrian Lewis maar nadien ging het stilaan bergaf met zijn carrière. In de loop der jaren kreeg ik te maken met een hoop privéproblemen, waardoor het darts ook moeizamer ging. In augustus 2016 ben ik overgestapt naar fabrikant XQMax en ik kan wel zeggen dat dit niet de meest gelukkige stap was. Er was nooit écht een probleem met mijn materialen, maar mijn hoofd stond niet meer naar darts. Mijn twee jaren bij de BDO hebben mij de liefde voor het darts helpen terugvinden. Daardoor ga ik dit jaar ook als een gelukkig man het WK spelen."

Lees meer over:
PDC Andy Hamilton WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties