Heaver verrassende Tour Card-winnaar op Britse Q-School: 'Nooit gedacht dat dit mogelijk was'

Op de tweede dag van de finalefase op de UK Q-School heeft Jason Heaver zich verzekerd van een Tour Card. De 46-jarige Engelsman versloeg in de finale de Schot Alan Soutar met 6-4.

Heaver haalde de hele dag een bijzonder hoog niveau en gooide bijna 97 gemiddeld. "Dit is geweldig, ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. Mijn droom vroeger was altijd om eens op Lakeside te kunnen spelen. Ik ben eigenlijk enkel naar hier gekomen om Challenge Tour te kunnen spelen, een Tour Card leek totaal buiten bereik", aldus een verbouwereerde Heaver.

De voormalig UK Open-deelnemer wil het de komende maanden allemaal wat op zich laten afkomen. "Naast het darten blijf ik ook gewoon werken als productieplanner. Bovendien word ik binnen een tweetal maanden vader. Tegen wie ik het liefst wil spelen op de Pro Tour? Geef mij dan maar Michael van Gerwen, indien ik mijn allerbeste vorm haal heb ik misschien wel een kansje tegen hem."

Lees meer over:
PDC Jason Heaver

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties