Nentjes geniet na behalen Tour Card en zege op Van Barneveld: 'Hij blijft toch een echte legende'

Geert Nentjes zal ook de komende twee jaar op de PDC Pro Tour te bewonderen zijn. De 22-jarige Nederlander won op de tweede dag van de finalefase van de Europese Q-School zijn beslissende wedstrijd met 6-5 tegen de Rus Boris Koltsov.

Nentjes, die na afloop van vorig jaar zijn Tour Card verloor, was zondag al dichtbij een nieuwe Tour Card maar verloor toen in de finale tegen Geert de Vos. Op de tweede dag lukte het dus wel. "Dit is een enorme opluchting; zondag was ik een beetje te nerveus tijdens de finale. Boris speelde vandaag (maandag, red.) de hele dag bijzonder goed maar ik heb in de finale niet naar hem gekeken en me gewoon gefocust op mijn eigen worpen", aldus Nentjes.

In de halve finale had Nentjes al de maat genomen van Raymond van Barneveld. "Dat was een heel speciale wedstrijd, hij blijft toch een echte legende. Die zege deed wel veel deugd, als ik hem binnenkort op de Pro Tour tref weet ik alvast dat ik hem kan verslaan."

Lees meer over:
PDC Geert Nentjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties