Heerschappij Van Gerwen brokkelt af volgens Anderson: 'Zal een schok voor hem zijn'

Gary Anderson denkt dat de heerschappij van Michael van Gerwen op het dartscircuit gaat afnemen. 'The Flying Scotsman' voert de recente nederlagen van 'Mighty Mike' als reden aan.

"Michael is nog steeds de beste. Hij is nog steeds de nummer één van de wereld, maar mensen zijn niet meer bang voor hem", vertelt Anderson in gesprek met Live Darts.

Van Gerwen werd tijdens de World Matchplay al in de eerste ronde uitgeschakeld door Jeffrey de Zwaan. Toevalligerwijs verloor de 29-jarige Brabander op de UK Open ook al van zijn landgenoot.

"Het zal een beetje een schok voor hem zijn. Het gaat niet allemaal meer vanzelf", denkt Anderson.

Zijn Nederlandse rivaal wist in de zomer wel een World Series-toernooi in Auckland te winnen. Afgelopen weekend zegevierde Van Gerwen tijdens de German Darts Championship in Hildesheim. Gedurende dit toernooi stond de nummer één van de wereld slechts zeven legs af in vijf wedstrijden.

Bij de Champions League of Darts komen Van Gerwen en Anderson elkaar weer tegen. Dit toernooi staat op 22 en 23 september op het programma en de twee concurrenten zitten bij elkaar in één groep.

"Ik houd ervan om tegen Michael te spelen, hij speelt in hetzelfde ritme als ik. En als ik alles goed raak, dan weet hij wat hem te wachten staat'', aldus Anderson.

[caption id="attachment_10743" align="alignnone" width="400"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties