Henderson blikt terug op World Cup-zege: 'Pas toen collega's me kwamen feliciteren drong het volledig tot me door'

John Henderson boekte begin september het grootste succes uit zijn carrière. 'Highlander' veroverde samen met zijn landgenoot Peter Wright de World Cup of Darts voor Schotland.

Schotland versloeg in de finale Oostenrijk met 3-1. "Het heeft even geduurd voor ik besefte wat we gerealiseerd hadden. Pas toen verschillende collega's me twee weken nadien op Gibraltar Darts Trophy kwamen zeggen dat ik het verdiende en dat ze blij voor me waren drong het volledig door", aldus Henderson bij Weekly Dartscast.

Voor Henderson was het de eerste grote PDC-titel uit zijn carrière. "Ik voelde vooral opluchting. Als je met een wereldtopper als Peter speelt wil je die immers absoluut niet teleurstellen. Daarnaast deed ik het natuurlijk ook voor mijn land, ik ben een fiere Schot."

Veel afgevallen

Henderson verloor het voorbije jaar veel gewicht. "Ik ben tijdens de lockdown begonnen met een schema dat ik rigoureus volg. Dat bestaat uit gezond eten gecombineerd met heel wat lichaamsbeweging. En ik ben nog niet klaar, de komende maanden wil ik nog heel wat kilo's afvallen. Vroeger stond ik vaak enorm te zweten en had ik problemen met mijn rug, dat is nu allemaal veel beter. In het begin ondervond ik wel wat moeilijkheden met mijn worp, ik had problemen om het juiste evenwicht te vinden. Dat is nu echter ook veel beter, dat zag je wel op de World Cup", besluit een lachende Henderson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties