Van Egdom zet punt achter zijn carrière: 'Eén van de moeilijkste beslissingen in mijn leven'

Jeffrey Van Egdom heeft onlangs een punt achter zijn carrière gezet. De 34-jarige Belg wil de komende jaren meer tijd gaan besteden aan zijn familie.

Van Egdom is bij zijn beslissing niet over één nacht ijs gegaan, zo legt hij uit in gesprek met Dartsnieuws.com. "Het was één van de moeilijkste beslissingen in mijn leven, maar door de coronaperiode ben ik beginnen beseffen hoe graag ik hier thuis bij mijn gezin ben. En hoeveel ik al heb moeten missen van mijn opgroeiende dochters."

Toch laat hij de deur nog op een kleine kier wat betreft een mogelijke comeback. "Zeg nooit nooit zeggen ze weleens. Maar ik vrees ervoor, darts is een deel van mijn leven geweest maar nu heb ik andere prioriteiten."

Lakeside

Van Egdom nam eenmaal deel aan een WK, meer bepaald in 2019 toen hij op het BDO-WK in actie kwam. "Dat was een droom die werkelijkheid werd. Als tiener keek ik ernaar op de BBC. En om daar dan zelf te spelen was echt geweldig."

Dutch Open 2019

Toch is dat niet zijn mooiste herinnering aan zijn dartscarrière. "De allerbeste blijft de Dutch Open 2019. Dat was echt een geweldig weekend, ik behaalde er een derde plaats en nadien hebben we dat met een aantal vrienden tot in de late uurtjes gevierd in de feesttent."

De dartssport is momenteel, mede door de toenemende media-aandacht, bijzonder populair in België. "Toch maakte het mijn beslissing om te stoppen niet moeilijker. Ik ben uiteraard tevreden dat de sport aan populariteit wint, maar bij mij is de honger al een tijdje gestild. En dan wordt het tijd voor iets anders. België zit wel boordevol talent. Ik ben er zeker van dat met de juiste omkadering er in de toekomst nog verschillende Belgen gaan doorbreken."

Tot slot vroegen we Jeffrey wat we hem nog mogen wensen voor de toekomst. "De Euromillions winnen zou leuk zijn'', lacht hij. ''Maar met een goede gezondheid en gelukkige kinderen kom je ook al ver!"

Lees meer over:
PDC interview

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties