Henderson sprakeloos na winnen eerste televisietitel: 'Dit betekent alles voor mij'

John Henderson was zondagavond enorm trots na het veroveren van de titel met Peter Wright op de World Cup of Darts.

De Schotten waren in de finale van de World Cup of Darts met 3-1 te sterk voor de Oostenrijkers Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez. Henderson speelde vooral een grote rol in de halve eindstrijd tegen Wales. In het treffen van de titelverdedigers versloeg hij kopman Gerwyn Price en gooide hij de beslissende pijl in de beslissende koppelpartij met Price en Jonny Clayton.

''Om thuis te komen als winnaar van de World Cup... Ik ben sprakeloos'', stamelde Henderson tijdens de prijzenceremonie. ''Dit betekent alles voor mij. Het is mijn eerste PDC-titel en ik vond het een eer om met Peter te mogen spelen.''

Henderson loofde vervolgens de samenwerking met landgenoot Wright. ''Ik weet niet hoe hij zijn zenuwen in bedwang hield in die laatste partij. Hij is een legende en ik moet hem bedanken voor alles wat hij dit weekend heeft gedaan.''

''Hij heeft me begeleid en ik kan hem daarvoor niet genoeg bedanken. Hij heeft me zo goed aangevoerd en voor me gezorgd dit weekend, en ik geloof dat zijn aanvoerderschap deze titel voor ons heeft gewonnen'', aldus The Highlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties