Wright trots op eindzege World Cup of Darts met Henderson: 'We hadden de zwaarst mogelijke loting'

Peter Wright won zondag voor de tweede keer in zijn carrière de World Cup of Darts. In 2019 met Gary Anderson en nu aan de zijde van John Henderson.

De kleurrijke Schot haalde in de finale het beslissende punt binnen voor Schotland, dat met 3-1 te sterk was voor het Oostenrijkse duo Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez.

''Dit betekent veel voor me'', zei een emotionele Wright na afloop. ''Elke keer als ik voor Schotland speel, dan probeer ik alles te geven wat ik in mij heb.''

Na een makkelijke zege op China, legden de Schotten een bijzonder pittige route af naar de titel met overwinningen op Polen, Nederland, Wales en uiteindelijk dus Oostenrijk. ''We hadden de zwaarst mogelijke loting'', beaamt Snakebite. ''Maar John (Henderson, red) gidste ons er doorheen. Hij wist de dubbels te raken en bracht ons in de finale.''

''Ik vond het een eer om met hem te spelen. John gaat de (darts)wereld nu overnemen, zoals Jonny Clayton vorig jaar ook heeft gedaan na het winnen van dit toernooi'', zo besloot Wright met een gewaagde voorspelling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties