Henderson wil terugkeren bij de PDC: "Hard aan het trainen om er volgend jaar opnieuw te staan"

John Henderson verloor eind vorig jaar zijn PDC Tour Card. Op Q-School midden vorige maand slaagde hij er niet in om die te heroveren.

De 49-jarige Schot blijft echter niet bij de pakken zitten. "Ik had uiteraard liever op de Pro Tour gespeeld, maar er zijn ook mogelijkheden zonder Tour Card. Zo was ik vorige week nog actief in de Modus Super Series en speel ik ook op de Challenge Tour. Van die Challenge Tour ben ik wel niet zo'n grote fan, het zijn meerdere toernooien op één dag en daardoor enorm lange dagen", zegt Henderson.

Henderson besefte vorig jaar al dat het moeilijk zou worden om zijn Tour Card te behouden. "De pandemie heeft er bij echt op ingehakt, ik heb toen amper getraind en ook weinig online toernooien gespeeld. Nadien duurde het een hele tijd voor ik opnieuw het goede ritme vond. In de tweede helft van vorig jaar ging het beter, maar eigenlijk was het toen al te laat om mijn Tour Card nog veilig te stellen."

Duidelijk plan

'Highlander' heeft dan ook een duidelijk plan voor ogen. "Ik ben weer hard aan het trainen en wil me de komende maanden klaarstomen voor een terugkeer op de Pro Tour. De vorm zit opnieuw goed en ik ben zeker dat ik het niveau nog steens heb om mee te draaien in de PDC."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties