Hendriks brandt van ambitie bij terugkeer in de PDC: 'Ik wil zo snel mogelijk de top-64 in'

Vorige week veroverden vijf Nederlanders een PDC Tour Card op Q-School. Eén van hen is Jimmy Hendriks, die zo na drie jaar afwezigheid terugkeert op de Pro Tour.

Hendriks eindigde de eerste twee dagen niet in de punten, maar bereikte vervolgens tweemaal de kwartfinales, goed voor een achtste plaats in Q-School ranglijst en voldoende voor een Tour Card. “Op de eerste dag kwam ik 4-0 voor, maar daarna gooide de tegenstander erg goed en won nog met 6-4. Toch geef je een 4-0 voorsprong uit handen en dan baal je natuurlijk als een stekker. Ik had wel in het achterhoofd dat ik bij mijn eerste keer toen ik een Tour Card haalde ook een slechte start had de eerste twee dagen", aldus Hendriks tegenover Darts Actueel.

"Op de tweede dag kwam het geloof terug", vervolgt Hendriks. "Ik stond die dag twee keer 5-4 achter, maar win beide partijen nog met twee goede laatste legs. Na de wedstrijd tegen Damian Mol op dag vier wist ik dat ik het 100% had gehaald en toen viel alles wat je daarvoor had gedaan van je af. Alle emoties komen ook los, je hebt er zoveel voor getraind en zolang naar toegewerkt."

De 27-jarige Nederlander was de voorbije jaren vooral actief op de Challenge Tour en liet de WDF-toernooien links liggen. “Ik vind zelf wel dat ik goed genoeg ben om op de PDC Pro Tour thuis te horen, zeker voor een langere periode. Ik heb bewust geen WDF gegooid, omdat ik dat al jarenlang heb meegemaakt en dat is niet meer mijn ding. Ik wil gewoon bij de beste 128 spelers van de wereld zitten en laten zien wat ik kan. Ik denk dat ik dat ook in huis heb als ik doe wat ik kan.”

Top-64

Hendriks is heel duidelijk wat zijn doelen betreft. “Ik wil zo snel mogelijk de top 64 in. Als je je goed genoeg speelt plaats je je ook wel voor een aantal Euro Tours. Als je goed speelt op de vloer haal je de Players Championship Finals en het WK ook. Het is eigenlijk één pakket. Mijn doel is om een Pro Tour te winnen. Dat is super moeilijk, maar je speelt wel om te winnen. Dat zou ook een doel voor later kunnen zijn. Kun je jezelf in een positie spelen om gewend te raken om kwartfinales en halve finales op de vloer te halen, dan gaat het balletje rollen natuurlijk.”

Lees meer over:
PDC Jimmy Hendriks Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties