"Het WK halen, in de top 64 blijven en dan mijn Tour Card teruggeven" - Steve Beaton over zijn gedroomde afscheid bij de PDC

Steve Beaton is bezig aan zijn laatste jaar op de PDC Pro Tour. De 59-jarige Engelsman hoopt zijn professionele carrière af te sluiten op het WK Darts.

Beaton gaf op het afgelopen WK Darts aan dat hij aan het einde van dit jaar gaat stoppen bij de PDC. "Ik blijf bij dat besluit", zegt Beaton enkele maanden later. "Al ga ik niet volledig stoppen met darten, ik wil regelmatig nog wat toernooien spelen op de World Seniors Darts Tour."

"Ik kijk wel uit naar wat verandering en vooral om niet meer elke week te moeten spelen. Ik word ouder en het schema bij de PDC is gewoon te druk voor mij, het is tijd om een stapje terug te zetten."

"Ik speel nog steeds heel graag en daarom vind ik het geweldig om dat te kunnen blijven doen bij de senioren. Ik was vorig weekend te gast op hun WK en heb ervan genoten, het was een geweldige sfeer met veel muziek uit de jaren 80."

Vakantie

Beaton heeft nog een goede reden om wat minder toernooien te gaan spelen. "Zonder de steun van mijn vrouw Nanette had ik nooit zo'n lange carrière kunnen hebben", zegt hij. "Het is leuk dat ik binnenkort wat meer tijd voor haar ga hebben. De laatste jaren hadden we vaak zelfs geen tijd om op vakantie te gaan."

'The Bronzed Adonis' staat momenteel 50e op de wereldranglijst. "Ik hoop voor de 34e opeenvolgende keer het WK te halen, mijn Tour Card te behouden en die dan vervolgens terug te geven aan de PDC. Dat zou een leuk afscheid zijn, veel beter dan dat ik uit de top 64 val."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties