Heta te sterk voor Van den Bergh op European Darts Matchplay

Damon Heta heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de European Darts Matchplay. The Heat versloeg bij de laatste zestien Dimitri Van den Bergh met 6-3.

Van den Bergh nam de beste start en kwam 2-0 voor, maar bij 2-2 was alles opnieuw te herdoen. Met een 13-darter brak Heta vervolgens door de leg die Van den Bergh mocht beginnen. Ook de volgende leg was een prooi voor de 34-jarige Australiër, die bij 4-2 nog twee legs nodig had voor de zege.

Van den Bergh behield vervolgens wel zijn eigen leg, maar dat deed ook Heta, die zo op een 5-3 voorsprong kwam. Van den Bergh liet het vooral op zijn dubbels afweten (27,3%) en daar kon Heta van profiteren om uiteindelijk met 6-3 te zegevieren.

Nu tegen Bunting

In de kwartfinales neemt Heta het vanavond op tegen Stephen Bunting. The Bullet en Martin Lukeman maakten er een bijzonder spannende wedstrijd van. Bij 5-5 moest uiteindelijk de laatste leg de beslissing brengen. Beide heren hadden duidelijk last van de zenuwen en stapelden de matige scores op. Maar met een 120-finish op het einde liet Bunting toch zijn klasse zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties