''Hij heeft nog niets gewonnen'' - Michael van Gerwen reageert op vermelding van Luke Littler bij Forbes

Michael van Gerwen wist donderdagavond voor de vierde keer in deze Premier League Darts een weektitel te winnen. Hij versloeg in de finale Luke Littler met 6-3. Na afloop kreeg 'Mighty Mike' de nodige vragen over zijn 17-jarige tegenstander.

Eerder deze week werd bekend dat Littler was vermeld in Forbes, dat een overzicht had gemaakt met de meest invloedrijke Europeanen in de sport van onder de dertig jaar.

Van Gerwen stak zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. "Met alle respect hè, maar hij heeft nog niks gewonnen. Als dat het geval is, hoor je dan thuis in Forbes", reageerde de Nederlander tegen de Engelse pers.

De drievoudig wereldkampioen vond dat Littler in Birmingham niet goed speelde. "Hij speelde slecht en ik versloeg hem, dat is de realiteit. Ik ben blij met de overwinning en we gaan door naar de volgende."

Uiteindelijk gaf Van Gerwen zijn Engelse concurrent toch nog een compliment. "Hij heeft natuurlijk nu al sensationele dingen gedaan voor de sport, maar hij zal altijd mij blijven achtervolgen. Hij staat zo'n 150 titels achter mij, dus ik zal wachten totdat hij in de buurt komt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties