"Hij is niet 32 zoals wij met kinderen om voor te zorgen als hij thuiskomt"- Nathan Aspinall wuift zorgen over het drukke dartsschema van Luke Littler weg

Nathan Aspinall zit bij hetzelfde management als Luke Littler. 'The Asp' is dan ook goed geplaatst om de prestaties van zijn 17-jarige landgenoot te beoordelen.

"Ik ken Luke al vele jaren, ik heb veel met hem getraind, hij is absoluut een fenomenaal talent", opent Aspinall. "Ik heb met hem getraind in aanloop naar het WK Darts, dus ik wist dat hij goed speelde. Maar de manier waarop overtrof mijn verwachtingen."

Na zijn prestaties op het WK werd Littler druk gesolliciteerd door de media. "Ik denk dat hij de druk puur op het darten wel aankan. Ik denk eerder dat het de andere dingen zijn die effect op hem kunnen hebben. Aan het eind van de dag is hij gewoon een kind dat dart, hij geeft niet om het geld, hij houdt gewoon van darten."

Littler werd ook uitgenodigd voor de Premier League Darts en krijgt zo een bijzonder druk schema voor de komende maanden. "Ik denk dat elke dag darten hem niet zal beïnvloeden. Ik denk dat het reizen en de media wel een beetje invloed op hem kunnen hebben. Maar ik heb er vertrouwen in. Hij heeft dezelfde manager als ik. We hebben een fantastisch team om ons heen."

"Zolang hij niet op de zaken vooruit loopt en denkt dat hij de 'grote man' is, wat hij denk ik niet zal doen omdat hij niet zo'n type is. Ik denk dat het wel goed komt met hem. Zal hij opgebrand raken? Ja. Maar elke speler die in de Premier League Darts en World Series of Darts speelt, raakt opgebrand. Omdat het zo veeleisend is."

Burn-out

Aspinall heeft er dan ook wel vertrouwen in. "Het komt wel goed met Luke. Hij gaat op zijn eigen manier om met de pers. Hij zal een burn-out krijgen, maar hij moet gewoon zijn agenda leren beheren. Helaas voor Luke, omdat hij net begonnen is op de Pro Tour, moet hij quasi alle toernooien spelen om zijn ranking omhoog te krijgen."

"Maar hij heeft een geweldig team, hij zou niet echt moe moeten worden. Hij is niet 32 zoals wij met kinderen om voor te zorgen als hij thuiskomt. Hij is een aanwinst voor onze sport. Het is een enorme bonus voor het darten. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor alle andere spelers op de Pro Tour. Wat Luke de Pro Tour brengt is enorm voor ons allemaal."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties