Humphries bereikt voor derde keer in vier jaar de kwartfinales op WK Darts

Luke Humphries is ten koste van Chris Dobey doorgedrongen tot de kwartfinales op het WK Darts. Na een flinke inhaalslag werd zijn Engelse landgenoot met 4-3 in sets verslagen.

De twee Engelsen maakten er een geweldige wedstrijd van. Dobey deelde de eerste tik uit door de eerste set met 3-2 te winnen. Humphries stond na negen pijlen keurig op 58, maar de voormalig jeugdwereldkampioen kreeg geen kansen op de set omdat Dobey met een 94 finish binnen twaalf pijlen uit was.

Set twee ging vervolgens zelfs met 3-0 naar Dobey, die 100 en 74 uitgooide en tussendoor een 13-darter in het bord vuurde. Hollywood kreeg vervolgens drie kansen op een 3-0 voorsprong, maar benutte zijn mogelijkheden niet. Daarna was het Humphries die via dubbel 8 de achterstand verkleinde.

Humphries leek de stand daarna gelijk te trekken, maar Cool Hand Luke kreeg een 2-0 voorsprong in de vierde set niet over de streep. Dobey kwam terug tot 2-2 en won de vierde set met een 81 finish.

Dobey mocht de vijfde set beginnen, maar Humphries opende meteen met een break via dubbel 18. De nummer negentien van de plaatsingslijst pakte de set met 3-1 en hield zich daarmee in de wedstrijd. Het werd weer helemaal spannend toen ook de zesde set met 3-1 naar Humphries ging.

In de beslissende set golf het momentum op-en-neer. Humphries startte met een break via een 117 finish, maar vervolgens was het Dobey die met een 11-darter en via dubbel 4 de leiding heroverde. Diezelfde dubbel 4 raakte Humphries daarna echter om te voorkomen dat Dobey matchdarts zou krijgen. Dobey gooide daarna 114 uit voor 3-2, alvorens Humphries weer gelijkmaakte via dubbel 4.

Het fatale slippertje van Dobey kwam in de zevende leg. Hollywood stond na vijftien pijlen slechts op 62, waardoor Humphries de gelegenheid kreeg om te breaken. Dat lukte met een 14-darter, waarna Cool Hand Luke het in zijn eigen leg afmaakte via dubbel 1.

Voor Humphries wordt het zijn derde kwartfinale op het WK Darts, nadat hij bij de edities van 2019 en 2020 ook de laatste acht haalde. De Engelsman treft in zijn volgende partij de winnaar uit de wedstrijd tussen Gary Anderson en Rob Cross.