Speelschema donderdagavond op WK Darts: Kleermaker treft Wade voor plek in kwartfinale, ook Anderson en Wright in actie

Martijn Kleermaker heeft donderdagavond de taak om de Nederlands eer hoog te houden op het WK Darts. The Dutch Giant strijdt tegen wereldtopper James Wade om een plek in de kwartfinales.

De 30-jarige Harderwijker is de laatste Nederlander die nog in het toernooi zit. Kleermaker heeft er al een knap debuut opzitten, want hij stuurde John Michael, Simon Whitlock en Joe Cullen naar huis. Wade rekende al af met twee Nederlanders, al hoefde hij er maar één keer ook daadwerkelijk voor te darten. Na zijn zege op Maik Kuivenhoven zag hij Vincent van der Voort zich noodgedwongen terugtrekken vanwege een coronabesmetting.

In de laatste twee duels komen er liefst drie voormalig wereldkampioenen in actie. Allereerst is het Gary Anderson tegen Rob Cross. Opvallend is dat de head-to-head zeer ruim in het voordeel van de Schot is. Anderson won namelijk twaalf van de veertien onderlinge ontmoetingen, zes van de zeven TV-duels.

De laatste officiële dartswedstrijd van 2021 gaat tussen Peter Wright en Ryan Searle. Recentelijk stonden deze twee mannen nog tegenover elkaar in de finale van de Players Championship Finals. Toen ging de winst nipt met 11-10 naar Wright.

Speelschema WK Darts 2022

Donderdag 30 december

James Wade v Martijn Kleermaker

Gary Anderson v Rob Cross

Peter Wright v Ryan Searle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties