Van der Voort vindt coronaprotocol van PDC op WK Darts niet waterdicht: 'Er is heel makkelijk mee te sjoemelen'

Vincent van der Voort was maandag de eerste van (voorlopig) drie darters die uit het WK Darts werden gehaald vanwege een coronabesmetting.

Daardoor ging er een streep door zijn duel met James Wade in de derde ronde van het WK Darts. Diezelfde Wade speelt nu donderdagavond tegen Martijn Kleermaker voor een plek in de kwartfinales.

Inmiddels zit Van der Voort nu al vier dagen in quarantaine, nadat hij maandag plotseling positief testte. Het eerste wat ik dacht was dat de test een verkeerde uitslag aangaf. Het kon gewoon niet waar zijn dat uitgerekend ik, terwijl ik al weken zo voorzichtig ben, corona zou krijgen. Dan stort het allemaal in één keer in'', zegt de 46-jarige Nederlander in gesprek met De Telegraaf.

Enkele dagen daarvoor was Raymond van Barneveld al positief getest, maar dat was nadat Barney had verloren van Rob Cross. De positieve test bij Van Barneveld waren wel reden tot zorgen bij Van der Voort. ''De dag daarvoor had ik nog anderhalf uur met hem in dezelfde ruimte in het hotel ingegooid. ’O nee, daar gaan we’, dacht ik toen al.”

Tegelijkertijd kwam er ook een gerucht de wereld in dat er spelers zijn geweest op het WK Darts die ondanks een positieve test toch in actie zijn gekomen. ''Tijdens een toernooi gaan er altijd meerdere geruchten rond, maar ik vind dat je daar altijd heel voorzichtig mee moet omgaan. Maar als zo’n gerucht wel klopt, dan is er iemand echt heel verkeerd bezig geweest. Ik ga ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, maar dat het systeem niet klopt is een ding wat zeker is.”

Van der Voort beaamt echter wel dat het coronaprotocol van de PDC niet waterdicht is. ''Niemand weet of die test ook echt bij jou is afgenomen. En het is toch het belangrijkste toernooi van het jaar. Als ik de PDC was, had ik die zelftesten laten afnemen onder toezicht van iemand van de organisatie. Er is nu natuurlijk heel makkelijk mee te sjoemelen, maar ik zou zoiets niet op mijn geweten willen hebben.”

Nadat Van der Voort positief was getest, werden ook Michael van Gerwen en Dave Chisnall vanwege een besmetting uit het toernooi gehaald. Dat leidde tot de oproep van onder meer Gerwyn Price om het toernooi stil te leggen, iets wat zeer werd gewaardeerd door Van der Voort.

''Ik vind het mooi dat hij zich uitspreekt, dat waardeer ik echt.” Maar realistisch vindt hij deze suggestie niet. ''Natuurlijk kan het niet. Er zijn zoveel schakels waar je dan mee zit. Mensen hebben kaartjes gekocht, er is zendtijd geprogrammeerd, de zaal moet later nog maar beschikbaar zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan'', aldus de darter uit Purmerend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties