Van Gerwen kritisch op PDC na positieve coronatest op WK Darts: 'Het is zo lek als een mandje'

Michael van Gerwen moest dinsdag noodgedwongen een streep zetten door zijn deelname aan het WK Darts. In navolging van landgenoot Vincent van der Voort leverde ook Mighty Mike een positieve coronatest af.

Dat betekent ook dat Van Gerwen net als Van der Voort uit het toernooi is gezet. ''Een dikke streep door de rekening. De grootste nachtmerrie die je maar kunt bedenken'', zegt de drievoudig wereldkampioen in een eerste reactie aan AD Sportwereld.

De twee Nederlanders zitten nu allebei in quarantaine in het spelershotel in het Londense Hilton Islington. ''Natuurlijk is onze gezondheid het belangrijkste, maar je bent hier om het toernooi te winnen'', zo gaat Van Gerwen verder. ''We mogen hier nu samen zitten, maar we hadden ons dit wel heel anders voorgesteld. Nogmaals, dit is echt de grootste nachtmerrie.''

Het thuisfront reageerde volgens Van Gerwen zeer bedroefd op het verschrikkelijke nieuws. ''Ja, ze zijn ook allemaal verdrietig. Ze weten wat ik er allemaal voor heb gedaan. Dat het zo moet eindigen, ongelooflijk.''

De 32-jarige Brabander is naar eigen zeggen extreem voorzichtig geweest om een mogelijke besmetting te voorkomen. ''Vincent en ik gingen niet eens naar de ontbijtzaal, want daar vonden we het te druk.”

Van Gerwen dineerde op kerstavond wel samen met Van der Voort en landgenoot Dirk van Duijvenbode in het huis van zijn manager. ''We waren allemaal negatief getest. Ik test me hier elke dag. Ik weet niet waar ik het heb opgelopen.''

De nummer drie van de wereld sloot af met een kritische noot naar de profbond PDC, de organisator van het WK Darts. ''Ze moeten eigenlijk elke dag iedereen bij de deur controleren, dat hebben ze niet gedaan. Volgens de Britse overheid hoeft dat ook niet. Maar om je eigen organisatie en het WK te beschermen, was dat wel handig geweest. De PDC zal te alle tijden zeggen dat ze de regels van de overheid hebben gehanteerd, maar er had scherper naar kunnen worden gekeken. Het is zo lek als een mandje, nu betaal ik een hoge prijs. Ik heb helemaal niks gedaan, dat maakt het wel extra zuur. Gruwelijk gewoon. Dit gaat wel even duren om een plekje te geven'', aldus Van Gerwen.

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties