Humphries na eerste toernooizege op European Tour: 'De volgende stap is een major winnen'

Luke Humphries heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooi van de European Tour gewonnen. Cool Hand Luke was in de finale van de German Darts Grand Prix met 8-2 te sterk voor Martin Lukeman.

Humphries was uiteraard bijzonder tevreden. "Dit betekent alles voor me en ik ben helemaal in de wolken met deze overwinning. Dit is het grootste wat ik ooit heb gedaan in de dartsport. Het is een slopende, lange dag geweest en ik heb er had voor moeten werken", aldus Humphries.

"Ik denk dat ik het verdiende", vervolgt de 27-jarige Engelsman. "Maar je krijgt niet altijd wat je verdient in het leven. Ik heb nu zowel een toernooi op de Pro Tour als een toernooi op de European Tour gewonnen. De volgende is een major, zeker?!"

Profetische woorden

In de finale trof Humphries zijn landgenoot Martin Lukeman, die verrassend de finale haalde. "Ik ken Martin al heel lang, van voor hij op de tour zat", zegt Humphries. "Hij versloeg me in een wedstrijd zo'n vijf of zes jaar geleden, en hij zei toen de de profetische woorden tegen me: 'jij gaat een topspeler worden en je gaat grote titels winnen'. Wisten we toen veel dat we zes jaar later in de finale van een groot PDC-toernooi zouden staan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties