Humphries na superfinale in Stuttgart naar bijzondere Euro Tour-hattrick

Luke Humphries heeft ten koste van Rob Cross de European Darts Grand Prix op zijn naam geschreven. Het is alweer de derde Euro Tour-titel van het seizoen voor Cool Hand Luke, iets wat enkel Peter Wright en Michael van Gerwen in het verleden presteerden.

De Engelsman ontsnapte in de tweede ronde nog aan uitschakeling tegen Ryan Meikle (6-5), maar liep daarna over Joe Murnan (6-3), Brendan Dolan (6-0) en Peter Wright (7-4). Cross rekende af met Jelle Klaasen (6-5), Krzysztof Ratajski (6-4), Rowby-John Rodriguez (6-4) en Damon Heta (7-4).

In de finale tegen Cross kwam de voormalig jeugdwereldkampioen in de derde leg op een break voorsprong via tops. Een tweede break volgde in de negende leg met een 11-darter voor 6-3. Humphries verzuimde echter die break te verzilveren en zag Cross terugkomen tot 6-5.

Maar ook die tweede break maakte Cross ongedaan. Met een 18-darter in de veertiende leg zorgde 'Voltage' voor 7-7, waarna hij zelf mocht beginnen aan de laatste leg. Cross was echter niet binnen vijf beurten uit. Humphries deed dat echter wel met een schitterende 108 finish, waarmee hij de titel veroverde op dit Euro Tour-toernooi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties