Humphries werkte keihard aan gezondheid: 'Een gezonde geest in een gezond lichaam is nodig voor goede resultaten'

Luke Humphries zorgde afgelopen weekend voor sensatie op de UK Open. De 25-jarige Engelsman veegde in de halve finales de vloer aan met Michael van Gerwen maar stuitte in de finale op James Wade.

Humphries is door zijn goede prestaties op de UK Open opgeklommen naar de 33ste plaats op de wereldranglijst. De voorbije maanden heeft hij hard gewerkt aan zijn gezondheid. "Ik ben speciaal veel gewicht verloren om fit te zijn voor de grote toernooien.

Vroeger werd ik vaak moe op het einde van lange wedstrijden en daardoor ging ik minder goed presteren", aldus Humphries bij Online Darts.

Gezonde geest

"Veel mensen denken dat het makkelijk is om professioneel darter te zijn, maar dat is het niet", vervolgt 'Cool Hand Luke'. "Een gezonde geest in een gezond lichaam is bijzonder belangrijk om resultaten te boeken. Ik voel me momenteel bijzonder goed en dat uit zich ook in mijn resultaten. De komende jaren wil ik verder opklimmen op de wereldranglijst en grote titels winnen, maar ik wil niets overhaasten en doe het stap per stap."

Lees meer over:
PDC Luke Humphries UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties