Huybrechts heeft goede raad voor Rydz: "Mentaal hoge berg waar hij over moet, maar ben zeker dat hij sterker terugkomt"

Kim Huybrechts won onlangs in de eerste ronde van het Czech Darts Open met 6-1 van Callan Rydz. Een ontredderde Rydz brak nadien zijn pijlen doormidden.

Rydz, die op het PDC-WK 2022 nog de kwartfinales haalde, heeft het dit jaar bijzonder moeilijk op de Pro Tour. "Als het niet lukt is het bijzonder eenzaam op het podium", zegt Huybrechts tegenover 433 Darts.

"Callan heeft in het verleden al bewezen dat hij één van de grootste talenten is op de Pro Tour, maar als het mentaal niet lukt is het een hoge berg waar je over moet. Ik ben er echter zeker van dat hij sterker terugkomt."

"Ik heb zelf ook in die positie gezeten, maar je moet erdoor", vervolgt Huybrechts. "Soms heb je gewoon eens een break nodig om alles op een rijtje te zetten en wat tijd met je familie en vrienden door te brengen."

Lewis

Adrian Lewis is nog zo'n speler die het mentaal moeilijk heeft, recent maakte hij bekend tijdelijk met darts te stoppen. "Toch denk ik dat hij nog terugkeert", aldus Huybrechts. "Hij heeft zijn leeftijd ook mee (Lewis is 38, red.), en darts is een sport waar je op oudere leeftijd ook nog altijd tot de top kan behoren, kijk maar naar Phil Taylor. Als Adrian de honger terugvindt zal hij zeker opnieuw toernooien gaan spelen."

Lees meer over:
PDC Kim Huybrechts Callan Rydz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties