Huybrechts kijkt met vertrouwen naar de toekomst: 'Ben op de goede weg en kom stilaan weer op topniveau'

Kim Huybrechts is al jarenlang een vaste waarde in de PDC. In gesprek met Dartsnieuws.com vertelt de 35-jarige Belg onder meer hoe hij de huidige pandemie doorkomt en wat zijn doelen zijn voor de komende maanden.

Door de huidige corona-pandemie en het gebrek aan toernooien is het ook voor veel darters een moeilijke periode. "Met mij is echter alles in orde", zegt Huybrechts. "Ik probeer mezelf hier en daar wat bezig te houden door veel te trainen. En extra tijd met het gezin door te brengen, zeker nu mijn tweede dochter binnen vier weken geboren wordt. De PDC heeft in het begin van de pandemie financiële steun geboden aan de spelers, maar ondertussen hebben we toch een aantal toernooien gehad waardoor we weer wat financiële ademruimte hebben."

Huybrechts was recent actief op de Super Series. "Ik heb daar enorm goed staan gooien maar helaas bleven de resultaten uit. Toch ben ik er zeker van dat ik op de goede weg ben en stilaan weer op topniveau kom. Wat nog beter kan is een beetje het verhaal gedurende mijn carrière, en dat is die goede lijn aanhouden."

Co-commentator bij VTM

Sinds enkele maanden worden de grote PDC-toernooien uitgezonden op de Belgische commerciële zender VTM. Vorige week gaf Huybrechts er twee dagen commentaar bij de Premier League Darts. "Ik vond het heel leuk om te doen en voel me er best wel thuis. Maar ik sta toch nog altijd liever zelf op het podium. Als men mij in de toekomst echter meer en meer voor dergelijke klusjes vraagt zeg ik zeker geen nee."

Doordat darts steeds vaker op televisie komt in België is ook de populariteit van sport enorm gestegen. "Het is zeker leuk dat het eindelijk populair wordt in België", aldus Huybrechts. "Jammer genoeg was dit nog niet het geval toen ik in de Premier League speelde, maar dit maakt de honger alleen maar groter om daar zelf ooit opnieuw te staan."

Kim's landgenoot Dimitri Van den Bergh verhuisde onlangs van België naar Engeland. "Dit is voor mij zeker geen optie aangezien mijn eerste dochter al zes jaar is en hier is opgegroeid. Bovendien is dit toch een hele aanpassing qua taal en levensstijl."

Spelen zonder publiek

De 35-jarige Huybrechts is iemand die meestal drijft op de adrenaline van het publiek. Door de pandemie moet hij dat nu al een hele tijd missen. "Uiteraard mis ik het publiek. Elke sport zonder publiek toont toch veel saaier en zo beleven wij dat ook op het podium. Ik kan echter niet zeggen dat het mijn prestaties negatief beïnvloedt."

Kwalificatie voor World Matchplay

Tot slot peilden we nog even naar zijn ambities voor de komende maanden. "Eerst en vooral ga ik proberen om me tijdens de komende Super Series te kwalificeren voor de World Matchplay. Daarna, al zal dat er ook van afhangen hoeveel toernooien er doorgaan, gewoon proberen om zo veel mogelijk te stijgen op de wereldranglijst", besluit Huybrechts.

Lees meer over:
PDC interview Kim Huybrechts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties