"Ik heb er achter de schermen veel werk in gestoken om hier te komen" - Stephen Bunting vastbesloten om World Series-kans volop te benutten

Stephen Bunting maakte vrijdagavond een winnende start van zijn Poland Darts Masters campagne. The Bullet versloeg de Poolse nummer één Krzysztof Ratajski met 6-1 in de openingsronde.

Hoewel het publiek zijn liefde toonde voor Ratajski, was het voor 'The Polish Eagle' zeker geen avond om met plezier aan terug te denken. Ratajski wist slechts één van zijn 12 kansen op de dubbels te raken. Vijf van die missers waren in de eerste leg, voordat Bunting de leiding nam met een 16-darter. De Masters-kampioen snelde vervolgens naar een 5-0 voorsprong voordat Ratajski de whitewash redde met een 118-finish, hoewel Bunting de wedstrijd besliste met een 14-darter in de volgende leg.

"Ik was echt nerveus voor de wedstrijd. Natuurlijk, spelen tegen de thuisfavoriet en dan de manier waarop hij begon, hij zette me meteen onder druk," gaf de Engelsman toe in zijn nabeschouwing voor de verzamelde pers. "Maar ik ben nooit weggezakt in de wedstrijd. Ik dacht gewoon dat ik hem onder druk moest blijven zetten. Ik heb eerder in Liverpool gespeeld en ik ken de druk van het spelen voor een thuispubliek. Gelukkig voor mij miste hij een paar dubbels en liet hij mij erin komen."

Bunting maakt pas zijn tweede World Series of Darts-optreden dit jaar. Vorige week ging hij in de kwartfinales onderuit tegen Rob Cross. Tussen de twee evenementen in speelde Bunting ook een bijrol tijdens het meest recente blok van Players Championship-evenementen in Hildesheim, waar hij een negendarter gooide. "Ik heb erg uitgekeken naar deze twee evenementen in Denemarken en Polen. Achter de schermen heb ik er veel werk in gestoken om deel te kunnen nemen aan deze evenementen en gelukkig ben ik geselecteerd om te spelen," zegt Bunting. "Het is een absoluut geweldig land en ja, ik heb echt genoten van mijn tijd hier tot nu toe."

In de kwartfinales moet Bunting het opnemen tegen de in vorm verkerende Rob Cross, die in zijn eigen eerste ronde Sebastian Bialecki met 6-1 versloeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties