"Ik schat mezelf nooit kansloos, ook niet tegen Chris Dobey" - Moreno Blom droomt van meer na geslaagd debuut op European Tour

Moreno Blom heeft zich bij zijn debuut op de European Tour overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het Dutch Darts Championship. De 22-jarige Nederlander versloeg in de openingsronde Ryan Joyce 6-3.

Blom haalde ruim 100 gemiddeld, tot groot jolijt van het aanwezige publiek in Rosmalen. "Dit had ik niet verwacht bij mijn debuut", opent hij tegenover Darts Actueel. "Ik weet wel dat ik dit niveau aankan, maar om het dan op zo'n groot podium te laten zien is nog iets anders. Ik had niet echt last van stress en stond gewoon vrijuit te spelen."

"Of dit mooier was dan mijn wedstrijd op Lakeside (Blom speelde eind vorig jaar het WDF-WK, waar hij in de tweede ronde verloor van Neil Duff)? "Moeilijk te zeggen, in Lakeside hangt immers zoveel historie, bijna alle topspelers zijn daar ooit begonnen. Maar het is uiteraard ook geweldig om voor een zaal met 2000 luidruchtige Nederlanders te spelen. Ik kan dus moeilijk kiezen tussen beide toernooien.

moreno blom 2
Moreno Blom in actie

Vertrouwensboost

"Ik zat al goed in mijn vel en kwam met het nodige vertrouwen naar hier, maar deze overwinning zorgt zeker voor een extra vertrouwensboost", vervolgt Blom. "Niks moet, maar als mag dit weekend."

Blom speelde eerder al verschillende toernooien in de WDF en kwam ook al een aantal keer in actie op de Modus Super Series. "Daar heb ik wel wat podiumervaring opgedaan", zegt hij. "Dat heeft me vandaag zeker geholpen. Al was het natuurlijk een nieuwe ervaring om voor zoveel toeschouwers te spelen."

In de tweede ronde neemt Blom het vandaag op tegen de als twaalfde geplaatste Engelsman Chris Dobey. "Ik schat mezelf nooit kansloos. Ik weet wat ik kan en als ik mijn beste niveau haal, dan kan ik het de beste spelers ter wereld moeilijk maken. Maar één ding is zeker, ik ga sowieso onwijs genieten op het podium."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties