"Nederlanders zijn chauvinistisch, dat blijkt nu weer" - Mike De Decker kreeg af te rekenen met boegeroep in duel met Kevin Doets

Mike De Decker is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het Dutch Darts Championship. 'The Real Deal' ging in de openingsronde met 6-5 onderuit tegen Kevin Doets.

De Decker kwam nog wel op een 5-4 voorsprong, maar zag Doets vervolgens toch de laatste twee legs pakken. Tijdens de wedstrijd werd zijn tegenstander luidkeels toegezongen en weerklonk er richting De Decker regelmatig boegeroep. "Je weet het gewoon, hè. Nederlanders zijn over het algemeen chauvinistisch en dat blijkt nu weer", zegt De Decker tegenover Sportnieuws.nl.

"Kunnen ze iets leren van Wieze (waar het Belgian Darts open plaatsvindt)? Ja, natuurlijk. In België is het sportief: ze zijn wel voor de Belgen, maar ze zijn ook sportief naar tegenstander en dat doen ze hier totaal niet. Maar ja, daar moet je mee leren omgaan en dat wist ik op voorhand, dus daar ligt het niet aan."

"Kevin gooide op het juiste momenteel wel zijn dubbels, iets waar ik niet in slaagde. Hij heeft deze wedstrijd dus verdiend gewonnen."

mike de decker 2
Mike De Decker in actie op het Dutch Darts Championship

World Cup of Darts

Voor De Decker betekent deze nederlaag ook slecht nieuws richting de World Cup of Darts, die eind volgende maand in Frankfurt plaatsvindt. De 28-jarige Belg wist dat hij het toernooi dit weekend moest winnen om zich te verzekeren van deelname aan het landentoernooi eind volgende maand.

Toch is er nog een kans dat De Decker alsnog mag aantreden, al heeft hij het dus niet meer in eigen handen. Dimitri Van den Bergh is als hoogst geplaatste Belg op de wereldranglijst sowieso zeker van plaatsing. Ook Kim Huybrechts staat boven De Decker op de wereldranglijst, maar revalideert momenteel van een dubbele sleutelbeenbreuk. Het blijft vooralsnog onzeker of Huybrechts tijdig fit zal raken voor de World Cup of Darts. Als dat niet het geval is staat De Decker klaar om hem te vervangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties