In drie maanden tijd al zeven keer Van Gerwen tegen Littler; dartsgiganten stevenen af op bijzonder record

Luke Littler en Michael van Gerwen stonden donderdagavond tegenover elkaar tijdens de tiende speelronde van de Premier League Darts in Manchester. De strijd werd met 6-3 in het voordeel van de 17-jarige Engelsman beslecht.

Het was alweer de zevende ontmoeting tussen Littler en Van Gerwen in het nieuwe seizoen, dat pas drie maanden onderweg is. Met het huidige format van de Premier League is het ook onontkoombaar dat de topspelers elkaar vaak tegenkomen.

Van Gerwen en Littler troffen elkaar allereerst op de twee World Series-toernooien in januari. Littler versloeg Van Gerwen in de finale van de Bahrain Darts Masters, waarna 'Mighty Mike' revanche nam in de finale van de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

In februari speelden de twee dartsgiganten tweemaal tegen elkaar in de Premier League Darts. Deze beide ontmoetingen werden met 6-5 gewonnen door Van Gerwen, die daardoor een 3-1 voorsprong nam in de head-to-head.

Vervolgens kwamen Littler en Van Gerwen in maart opnieuw tweemaal tegenover elkaar te staan in de Premier League Darts. Op 14 maart won Littler in Nottingham met 6-2 van Van Gerwen in een spectaculair duel waarbij beide spelers boven de 110 gemiddeld wierpen. Op 28 maart kwamen ze elkaar opnieuw tegen in Belfast, en toen ging de overwinning met 6-3 naar 'The Nuke'. Door zijn meest recente overwinning op Van Gerwen in Manchester staat Littler nu dus 4-3 voor in de onderlinge balans tegen de Nederlander.

De mensen die de dartssport al wat langer volgen kunnen zich misschien wel herinneren dat Van Gerwen en Chisnall ook een jaar hadden waarin ze heel vaak tegenover elkaar stonden. Dat was in 2016, toen er nog niet met het huidige Premier League-format werd gespeeld. Dat maakt het nog bijzonderder dat ze elkaar veertien (!) keer troffen in één seizoen.

Het had er vooral mee te maken dat Van Gerwen destijds de wereldranglijst aanvoerde, en dat Chisnall door zijn seeding vaak in het bracket van de Nederlander werd geplaatst. De veertien onderlinge wedstrijden in 2016 liepen overigens niet heel goed af voor 'Chizzy'. De Engelsman won er slechts één, terwijl Van Gerwen de overige dertien confrontaties (vaak met ruime cijfers) won.

Nooit eerder speelden twee spelers meer dan veertien officiële duels tegen elkaar in één jaargang. Met nog driekwart seizoen voor de boeg stevenen Littler en Van Gerwen dus af op een bijzonder record.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties