In memoriam: Eric Bristow (1957-2018)

Exact twee jaar geleden kwam het schokkende bericht over het overlijden van Eric Bristow. De vijfvoudig wereldkampioen bezweek aan de gevolgen van een hartaanval.

Hiermee verloor de dartssport zijn eerste dartsicoon. De 60-jarige Bristow won in de periode 1980-1986 vijf wereldtitels op Lakeside. In 1993 was hij één van de oprichters van de World Darts Council, de voorloper van de huidige PDC .

De Engelsman werd in 1989 gewaardeerd voor zijn verdiensten voor de sport. Hij kreeg een koninklijke onderscheiding en ging voortaan door het leven als Eric Bristow MBE. In 2005 werd 'The Crafty Cockney' ook toegevoegd aan de PDC Hall of Fame.

Bristow stopte in 2000 met zijn professionele dartscarrière. De dartslegende deed voor de 23ste keer mee aan het wereldkampioenschap, maar verloor al in de eerste ronde van de Amerikaanse darter Steve Brown.

Een roemloos einde aan de prachtige carrière van Bristow. Toch bleef excentrieke Brit betrokken binnen het dartscircuit. De vijfvoudig wereldkampioen werd veel gevraagd voor demonstratietoernooien en was in het verleden werkzaam voor Sky Sports.

Bristow stond tevens aan de wieg van de carrière van Phil Taylor. 'The Crafty Cockney' besloot zijn landgenoot aan het begin van diens loopbaan te sponsoren, de rest is geschiedenis.

Zelfs in de laatste uren van zijn leven was Bristow met zijn geliefde sport bezig. De Engelsman was aanwezig bij de Premier League Darts in Liverpool voor een meet & greet met dartsfans.

Tien minuten na het afronden van zijn werkzaamheden in de Echo Arena, zakte Bristow plots in elkaar. Toegesnelde hulp mocht niet meer baten en werd de dartswereld plotseling in rouw gedompeld. De dartssport verloor één van de grondleggers van het huidige darten.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties