INTERVIEW: Hempel kijkt met vertrouwen uit naar nieuwe jaar: "Zit opnieuw dichtbij mijn beste vorm"

Op 11 en 12 februari vinden de eerste twee Players Championship-toernooien van het jaar plaats. Nadat Hempel zich eind 2022 via de Pro Tour niet wist te plaatsen voor het WK, is hij gemotiveerd om dit doel in het lopende jaar wel te bereiken.

"Ik kijk zeker positiever naar de Players Championships dan vorig jaar," zegt Hempel in een interview met Dartsnews.de: "Vorig jaar kwam ik met een goed gevoel uit het WK en had ik de instelling: dit komt wel goed op de een of andere manier. En toen kwam je in een draaikolk terecht. Er waren een of twee slechte resultaten. Toen dacht ik: 'Oké, dat los ik in de loop van het jaar wel op'. Dat is niet gebeurd."

"Dit jaar ga ik volgend weekend met volle kracht het eerste Players Championship in en ik wil vanaf het begin laten zien tot wat ik in staat ben. Dat ik goede resultaten kan halen, veel prijzengeld kan binnenhalen en het WK via de Pro Tour dit jaar zo goed als veilig kan stellen, en me kan kwalificeren voor zoveel mogelijk Euro Tours."

Majors

Daarnaast heeft Hempel ook zijn zinnen gezet op deelname aan enkele majors. "Naast het WK en de UK Open wil ik me zeker plaatsen voor nog enkele majors. Om voor het tweede jaar op rij de Players Championship Finals te missen, dat is pijnlijk."

Hempel beseft wel dat hij dit jaar veel geld te verdedigen heeft op de wereldranglijst. "Ik ben nu nummer 50 van de wereld en momenteel moet ik naar beneden kijken in de Tour Card race, want mijn eerste jaar was goed, mijn tweede jaar was slecht. Dat betekent dat ik nu het eerste jaar moet verdedigen. Ik zal een hoog niveau moeten halen, daar ben ik me van bewust en dat zal ik ook doen. Mijn plaats behouden in de top 64 van de wereldranglijst, met minder ben ik niet tevreden."

De 32-jarige Duitser heeft vooral intensiever getraind. "Ik heb er in de loop van het jaar steeds meer tijd in gestoken, geprobeerd me de oude trainingsdagen te herinneren, veel dingen van toen te herhalen. In het darten is het niet zo dat ik van de ene op de andere dag terug ben op topniveau."

Ontwikkeling

"Het is gewoon een ontwikkeling", zegt Hempel. "Ook in mijn eigen spel en dat heb ik net weer gespeeld in de Super League en het WK. Het scoren ging niet meer zo, ik kon mijn eerste dart niet meer gebruiken zoals vroeger. Als de eerste dart komt waar ik wil, kan ik hem goed gebruiken, kan ik een goed niveau halen en dat werkte tegen Keegan Brown (op het WK Darts 2023). Met zeven 180'ers in één wedstrijd is dat een behoorlijk goede score. Ik zit momenteel dichtbij mijn beste niveau van in 2021, ik kijk er dan ook naar uit om dat de komende maanden te tonen op de Pro Tour."

Lees meer over:
PDC Florian Hempel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties