Na drie jaar afwezigheid keert Vincent van der Voort maandagavond weer terug op de World Grand Prix. De Noord-Hollander heeft zijn carrière dit seizoen weer op de rit gekregen na jaren blessureleed.
Zo behaalde Van der Voort dit jaar vier kwartfinales op de Pro Tour en bereikte hij de
halve finales van de Austrian Darts Championship in Wenen. Deze resultaten leverden hem plaatsing op voor de World Grand Prix.
De voormalig UK Open-finalist is dan ook tevreden met de vooruitgang die hij heeft geboekt, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws. ''Ik heb mijn werphouding helemaal moeten aanpassen. In het begin was dat moeilijk, maar ik heb dat nu redelijk onder controle.''
''Ik zou nog iets constanter willen zijn, maar ik denk dat ik op dit moment goed genoeg speel om van iedereen te kunnen winnen'', vertelt de 43-jarige darter uit Purmerend.
De loting voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Dublin koppelde hem aan Nathan Aspinall, die zijn debuut maakt op de World Grand Prix. Van der Voort acht zich zeker niet kansloos tegen de UK Open-kampioen van dit seizoen.
''Op papier is Aspinall verder dan mij natuurlijk. Maar als ik zelf goed speel, dan kan ik van iedereen winnen. Het is zijn eerste keer op dit toernooi, dus dat zal misschien voor hem ook wat druk met zich meebrengen.''
''Als ik zelf goed speel en iemand is beter op die dag, dan houdt het op. Ik moet mezelf niks kunnen verwijten en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden.''
Dubbel-in format als voorbereiding op World Grand Prix
Voorafgaand aan de World Grand Prix worden traditiegetrouw twee Pro Tour-toernooien gespeeld in Dublin. In tegenstelling tot de World Grand Prix zelf, hoeven de legs bij deze toernooien niet met een dubbel begonnen te worden.
Zou het niet passender zijn om het dubbel-in dubbel-uit format ook bij deze twee vloertoernooien toe te passen? ''Dat hebben Michael van Gerwen en ik tien jaar geleden voorgesteld bij de PDC'', reageert Van der Voort op deze vraag.
''Toen vonden ze het wat lastig voor de schrijvers, maar tegenwoordig zou het met de huidige systemen makkelijk kunnen. Geen idee waarom ze dat niet doen, maar het zou wel leuk zijn.''