De World Grand Prix is zondag goed begonnen met zeges van Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan. Maandagavond komen de drie resterende Nederlanders in actie in de eerste ronde.

Na drie jaar afwezigheid maakt Vincent van der Voort dinsdagavond zijn rentree op de World Grand Prix. In 2015 verraste hij Phil Taylor nog in Dublin, maar tijdens de drie daaropvolgende edities ontbrak ‘Fast Vinnie’ in de Ierse hoofdstad. De loting koppelde hem aan Nathan Aspinall, die eerder dit jaar stuntte met de eindzege op de UK Open.

Vervolgens is het meteen de beurt aan Jermaine Wattimena, die het opneemt tegen Adrian Lewis. Het wordt hun eerste onderlinge duel tijdens een televisietoernooi, al wist Lewis de drie ontmoetingen op de Pro Tour allemaal te winnen.

Later op de avond kruist Danny Noppert de degens met voormalig toernooiwinnaar Daryl Gurney. Zij troffen elkaar tweemaal eerder tijdens een major en beide duels werden ruim gewonnen door de Noord-Ier. Er zal wel extra druk liggen bij Gurney, die zijn eindzege van twee seizoenen dit jaar moet verdedigen op de wereldranglijst.

De avond gaat van start met de ontmoeting tussen Stephen Bunting en Jonny Clayton. Glen Durrant maakt zijn toernooidebuut tegen Krzysztof Ratajski, terwijl Dave Chisnall aanlegt tegen Gerwyn Price. Rob Cross treft Mensur Suljovic in dé kraker van de avond, terwijl Peter Wright en Max Hopp de avond afsluiten.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Speelschema World Grand Prix 2019

Maandag 7 oktober
Eerste ronde

20:10 Stephen Bunting v Jonny Clayton
20:45 Vincent van der Voort v Nathan Aspinall
21:25 Adrian Lewis v Jermaine Wattimena
22:00 Glen Durrant v Krzysztof Ratajski
22:35 Daryl Gurney v Danny Noppert
23:10 Gerwyn Price v Dave Chisnall
23:45 Rob Cross v Mensur Suljovic
00:20 Peter Wright v Max Hopp

World Grand Prix 2019: Speelschema maandagavond met onder meer Van der Voort, Wattimena en Noppert

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek