INTERVIEW: Van Duijvenbode vol vertrouwen naar debuut op World Grand Prix

Dirk van Duijvenbode treedt dit jaar voor het eerst aan op de World Grand Prix. The Titan heeft zijn plek in het dubbel-in dubbel-uit toernooi voornamelijk te danken aan zijn goede prestatie op de Euro Tour eerder dit jaar.

In een interview met Dartsnieuws sprak Van Duijvenbode over zijn aanloop naar de World Grand Prix en het verdere verloop van het seizoen.

Van Duijvenbode is erg content met het feit dat hij mag debuteren in het toernooi, zeker omdat hij aan het begin van het jaar eigenlijk maar één doelstelling had. “Voor dit seizoen was het doel eigenlijk puur het WK halen en alles wat erbij komt is bonus.”

Toch pakte de start van het dartseizoen een stuk beter uit dan Van Duijvenbode op voorhand had gedacht. Zo bereikte hij de halve finale van de Belgian Darts Championship en kwam hij tijdens de UK Open tot de laatste 32. “Aan het eind van het jaar sta ik in de top 64, zelfs als ik in alle toernooien direct word uitgeschakeld. Dat geeft een bepaalde rust en ik kan daardoor eigenlijk meteen proberen door te stomen naar de top 32, wat uiteindelijk toch je doel is.”

INTERVIEW: Van Duijvenbode vol vertrouwen naar debuut op World Grand Prix

Trainen met Van Barneveld

De geboren Katwijker heeft ook een goede trainingsmethode om in het wedstrijdritme van de World Grand Prix te kunnen komen. “Afgelopen week heb ik mijn trainingspartner laten beginnen zonder dubbel, terwijl ik die wel moest gooien om de leg mee te beginnen. Dat legt meteen een bepaalde druk op je.”

Van Duijvenbode trainde onder andere met een speler die al veel Grand Prix ervaring te pakken heeft. “Samen met Raymond (van Barnveld red.) hebben we in het wedstrijdformat getraind, dubbel-in dubbel-uit in het setsysteem.”

De onvermijdelijke vraag blijft natuurlijk wat The Titan voor mening heeft over de comeback van Van Barneveld. “Ik keek er niet echt van op, zeker omdat er op het moment bijna geen demonstraties gespeeld worden. Dus hij moet toch wat gaan doen.”

Over het feit of het Van Barneveld wel gaat lukken om een Tour Card te bemachtigen twijfelt Van Duijvenbode niet. “Als hij niet bij de pakken neer gaat zitten na een slechte dag haalt hij zeker weten zijn Tour Card. Zijn constante niveau is dusdanig hoger dan de rest van het speelveld daar, dat ik daar niet over twijfel.”

Geen verwachtingen

In de eerste ronde van het dubbel-in dubbel-uit toernooi kruist Van Duijvenbode de degens met Mensur Suljovic. “Ik ben altijd de underdog en ik denk dat ik aan Suljovic een lastige tegenstander heb. De loting had nog een stuk zwaarder kunnen zijn, maar het had ook makkelijker gekund.”

Beide mannen troffen elkaar al vaker, maar voor de Nederlander is de onderlinge balans niet iets om met een gerust hart naar terug te kijken. Van de acht onderling gespeelde duels wist de Oostenrijker alles te winnen. Het meest recente duel vond plaats in maart van dit jaar, toen Suljovic met 10-7 wist te winnen.

“De World Grand Prix is voor mij een nieuw toernooi, dus ik ga er zonder verwachtingen mee beginnen. Ik kom zeker om wedstrijden te winnen, maar het is anders dan toernooien die je al vaker hebt mogen spelen, zoals het WK.

Van Duijvenbode maakt dinsdag in de derde wedstrijd van de avond zijn debuut op de World Grand Prix tegen Suljovic.

INTERVIEW: Van Duijvenbode vol vertrouwen naar debuut op World Grand Prix

Plaats reactie

666

0 reacties