''Het voelde alsof ik hete peper had gegeten'' - Wade blikt in column terug op opmerkelijke wedstrijd tegen Van Duijvenbode

James Wade kent voorlopig nog niet het beste jaar uit zijn carrière. Maar op het afgelopen EK toonde hij wel dat de topvorm er stilaan opnieuw aankomt.

Wade verloor in de finale van het EK met 11-6 van Peter Wright. "Ik had het gevoel dat ik een beetje geluk en een diepe run in een van deze tv-toernooien echt nodig had om me wat vertrouwen te geven, en het Europees Kampioenschap zorgde daar zeker voor", zegt Wade in zijn column bij Daily Star.

"Het beetje geluk dat ik nodig had, was waarschijnlijk mijn openingswedstrijd tegen Dirk van Duijvenbode. Ik speelde niet geweldig, maar Dirk kampte met een blessure en haalde zelf ook niet zijn beste niveau."

Wade had overigens nog een opmerkelijke anekdote over die wedstrijd. "Ik weet niet of het kwam door het schudden van Dirk's hand of gewoon door de dampen van de spray die hij gebruikte voor zijn blessure, maar het kwam in mijn ogen terecht en brandde als een gek. Ik denk niet dat ik ooit in een wedstrijd zo vaak mijn bril heb afgezet en het voelde alsof ik hete peper had gegeten."

'The Machine' putte duidelijk wel vertrouwen uit die overwinning tegen Van Duijvenbode en stoomde door naar de finale. "Uiteindelijk was de finale tegen Peter net de wedstrijd teveel. Peter was de betere speler en verdiende de overwinning. Ik was teleurgesteld om zo te falen, maar getroost door het feit dat ik geplaatst ben voor de Grand Slam of Darts, een toernooi waar ik echt van geniet."

"Nadat ik het toernooi vorig jaar voor het eerst moest missen, ben ik erop gebrand om de verloren tijd in te halen en ook om de rankingpunten te verdedigen die ik twee jaar geleden pakte toen ik de halve finales bereikte in Wolverhampton", vervolgt de 40-jarige Engelsman. "Het format met eerst een groepsfase ligt me wel en als het eenmaal in de knock-outfase is, lijken de wedstrijden in een langer format echt bij me te passen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties