James Wade neemt kwalificatieplek voor Grand Slam of Darts over van Danny Noppert

James Wade heeft zich op de valreep gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts. 'The Machine' dankt plaatsing voor dit prestigieuze toernooi aan zijn finaleplaats op het EK Darts.

De finalisten van alle major-toernooien krijgen een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts. De prestatie van Wade was slecht nieuws voor Danny Noppert, die tot afgelopen week de laatste kwalificatie plek in handen had.

Omdat er nog geen zestien verschillende TV-finalisten waren, werd er verder gekeken naar Euro Tour-winnaars en winnaars van Players Championship-toernooien. Bij die laatste criteria wordt gekeken naar het aantal Players Championship-toernooien dat is gewonnen door een speler. Via deze route hadden Dirk van Duijvenbode (drie Pro Tour-titels) en Noppert (twee Pro Tour-titels) een virtuele kwalificatie bemachtigd.

Noppert is door de finaleplaats van Wade zijn startplek kwijt. 'The Freeze' kan echter de kwalificatieplek overnemen van Van Duijvenbode indien hij deze week een Players Championship-toernooi weet te winnen. Mocht dat niet lukken, dan moet Noppert op vrijdag 3 november meedoen aan het kwalificatietoernooi om te proberen plaatsing af te dwingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties