Duitse analist lovend over Van Veen en Pietreczko: ''Hun verhalen lopen een beetje parallel''

Ricardo Pietreczko en Gian van Veen wisten afgelopen week veel indruk te maken bij hun debuut op het EK Darts in Dortmund. Pietreczko versloeg in zijn eerste partij titelverdediger Ross Smith met 6-3 dankzij een gemiddelde van 104.28 en maakte het daarna wereldtopper Michael van Gerwen enorm lastig.

Robert Marijanovic was in zijn podcast, die hij samen met Elmar Paulke maakt, onder de indruk van de prestaties van 'Pikachu', die eerder in oktober nog verrassend de German Darts Championship won.

"Hij speelt heel zelfverzekerd. En zelfverzekerd is, denk ik, precies het juiste woord. Hij ziet er zelfverzekerd uit, hij speelt zelfverzekerd, hij ziet er niet nerveus uit. Hij ziet er cool uit. En dat is al een goed teken'', zo stelt Marijanovic.

De Duitser ging daarna over op de prestaties van Van Veen, die achtereenvolgens Damon Heta (6-1 met 107.34 gemiddeld), Daryl Gurney (10-6) en Michael van Gerwen (10-6) wist te verslaan. ''Daar moeten we het ook over hebben... Deze twee nieuwkomers waren echt overtuigend. Van Veen wist het hoogste gemiddelde ooit van een debutant te gooien op het EK Darts, en Ricardo komt deze lijst binnen op de derde plek.

Tussen deze twee spelers in staat dartslegende Phil Taylor op de tweede plaats. De Engelsman gooide bij zijn EK-debuut in 2008 een moyenne van 105.98 en dat record bleef dus vijftien jaar staan.

"Het zegt veel over die twee jongens. Gian schat ik misschien een tikkeltje sterker in dan Ricardo, maar die twee horen een beetje bij elkaar. De verhalen lopen nu een beetje parallel. Gian in Nederland en voor ons Ricardo," zo besloot Marijanovic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties