Jeff Smith kan op steun rekenen van Van Dongen: "In zijn plaats zou ik zeker niet tevreden zijn"

Jeff Smith won dit jaar het North American Championship. Toch is de 47-jarige Canadees nog niet zeker van plaatsing voor het PDC-WK.

Vroeger was de winnaar van het North American Championship automatisch geplaatst voor het PDC-WK, maar nu geldt dit niet meer als je een Tour Card hebt. Smith, die dus inderdaad een Tour Card heeft, is zo het slachtoffer van deze nieuwe regel.

"Ik snap de regel wel, op zich is het zeker een goede regel", zegt de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen tegenover 433 Darts. "Anderzijds is het wel sneu voor Jeff, hij is nu voor het tweede jaar op rij slachtoffer van deze nieuwe regel. In zijn plaats zou ik dus absoluut niet tevreden zijn."

De kans dat Jeff Smith aanwezig zal zijn op het PDC-WK lijkt overigens niet bijzonder groot. 'The Silencer' staat momenteel ver buiten zowel de gewone wereldranglijst en de Pro Tour Order of Merit. Hij heeft de komende maanden dan ook enkele heel goede resultaten nodig om zich alsnog via deze weg te plaatsen. Een laatste redmiddel kan ook het WK-kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders z

Lees meer over:
PDC Jeff Smith Jules van Dongen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties