Jeff Smith stunt met tweede plaats op US Darts Masters na sensationele dag: ''Ze zijn voorlopig nog niet van mij af''

Jeff Smith beleefde zaterdag één van zijn mooiste dagen uit zijn carrière. 'The Silencer' schreef allereerst de North American Championship op zijn naam, maar maakte vervolgens nog meer indruk met het bereiken van de finale op de US Darts Masters.

De Canadees had op vrijdag al afgerekend met Peter Wright in de eerste ronde. Tijdens de finaledag van de US Darts Masters bond hij echter ook Nathan Aspinall (6-2) en Luke Humphries (7-6) aan de zegekar. In de finale bleek Michael van Gerwen met 8-0 te sterk, maar dat mocht de pret niet drukken voor Smith.

De voormalig Lakeside-finalist werd de eerste Noord-Amerikaanse finalist op het World Series-toernooi in de Verenigde Staten, dat eerst drie edities in Las Vegas had en sinds 2022 jaarlijks in de Madison Square Garden in New York wordt afgewerkt.

''Het publiek heeft mij er doorheen gesleept. Ze waren ongelofelijk'', zo loofde de 47-jarige Smith de drieduizend aanwezige Amerikaanse fans na afloop van de US Darts Masters.

Smith dankte zijn finaleplaats vooral aan een fantastische 167 finish in de laatst leg van zijn halve finale tegen Humphries. ''Die finish was inderdaad enorm gaaf.''

De successen van Smith moeten voor hem een opmaat worden naar nog meer goede resultaten. ''Ze zijn voorlopig nog niet van mij af. Ik ben één van de beste darters uit Noord-Amerika en dat weet ik zelf ook.''

Lees meer over:
PDC Jeff Smith US Darts Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties