Jeff Smith vertelt over reisobstakels in corona-pandemie: 'Rondom laatste Super Series werd ik negen keer getest'

Jeff Smith moet er als Canadese darter sowieso al veel voor over hebben om het dartscircuit af te gaan, maar in tijden van een pandemie wordt er nog meer gevraagd van darters van buiten Europa.

Vooral de kosten zijn enorm toegenomen voor Smith, die voor elke oversteek meerdere testen moet afleggen en bovendien in een verplichte hotelquarantaine moet gaan. In gesprek met Dartsnews.com legt hij uit welke obstakels hij allemaal tegenkomt tijdens de pandemie.

''Bij terugkeer in Canada moet ik telkens in een hotelquarantaine. De kosten daarvan zijn 1100 dollar per keer. De laatste keer kreeg ik van de lokale overheid nog eens een extra quarantaine opgelegd van zeven dagen, wat voor 1400 dollar aan extra kosten zorgde. Dat laatste wist ik uiteindelijk te ontlopen vanwege mijn werk. Die quarantaine mocht ik thuis uitzitten'', zo legt The Silencer uit.

Naast de zelfisolaties moet de voormalig Lakeside-finalist ook geregeld coronatesten ondergaan. ''Rondom de laatste Super Series werd ik in totaal negen keer getest. Financieel is het erg moeilijk op deze manier. Als ik geen steun had gekregen van ZWA Sports Management, dan had ik mijn Tour Card ingeleverd.''

Ondanks alle obstakels overweegt Smith nog geen permanente verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk. ''Soms blijf ik langer in het Verenigd Koninkrijk als evenementen kort op elkaar zitten. We hebben thuis gesproken over een verhuizing, maar mijn kinderen willen hun leven daar niet opgeven. We willen ons zekere leventje in Canada ook niet inwisselen voor alle onzekerheid die we in Engeland zouden hebben'', aldus Smith.

Lees meer over:
PDC Jeff Smith coronavirus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties