Dit is hoe het schrijfsysteem werkt op de PDC Pro Tour

De Pro Tour-toernooien zijn niet toegankelijk voor publiek en slechts twee borden zijn via een stream te volgen. De vraag hoe de scores worden bijgehouden tijdens deze toernooien komt vaak voorbij.

Matthew Edgar geeft in een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal Edgar TV antwoord op deze vraag. Ook legt hij uit dat de corona-pandemie invloed heeft op wie moet 'schrijven'.

''Normaal gesproken hebben we een team van schrijvers op de Pro Tour-toernooien. Dat zijn altijd dezelfde mensen, dus na een verloop van tijd leer je ze ook kennen'', zo begint Edgar.

Tijdens de corona-pandemie moesten de spelers buiten de streambanen echter zelf schrijven. Doordat er een maximaal aantal mensen op de speellocatie aanwezig mocht zijn, waren alleen enkele leden van het schrijversteam voor de streambanen bij de Pro Tour-toernooien.

''Wanneer de spelers schrijven, geldt het principe dat de verliezer de volgende wedstrijd schrijft. De meeste mensen kennen dit van de lokale toernooien, in de PDC is dit echter niet gebruikelijk.''

Maar als de verliezer schrijft, wie houdt dan de scores bij tijdens de eerste wedstrijd van de dag op een specifiek bord? Ook daar is een oplossing voor volgens Edgar. ''Dan wordt gekeken naar de laatste naam op de sheet van dat bord''

Lees meer over:
PDC Matthew Edgar Pro Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties