Thornton twijfelt over deelname aan WK voor senioren: 'Focus ligt vooral op het terugwinnen van mijn Tour Card'

Robert Thornton kreeg onlangs een uitnodiging voor het World Seniors Darts Championship, dat begin volgend jaar in Engeland plaatsvindt. De 53-jarige Schot heeft de hoop echter nog niet opgegeven om terug te keren op de Pro Tour.

Thornton, tweevoudig majorwinnaar in de PDC, verloor dan wel zijn Tour Card, op de voorbije Super Series liet hij zien dat er met hem nog steeds rekening moet worden gehouden. Omdat verschillende spelers forfait gaven voor de verplaatsing naar Duitsland mocht 'The Thorn' meedoen en op één van die toernooien bereikte hij de halve finales. "Het is nog maar een paar maanden geleden dat ik mijn Tour Card verloor, ik was er toen erg verdrietig over. Maar sindsdien heb ik het gevoel dat ik een nieuw leven heb gekregen. Ik heb nu iets om voor te vechten. Ik wil die plaats terug op de Pro Tour. Soms gebeuren dingen in het leven met een reden, ik geloof echt in dat soort dingen", aldus Thornton bij Oche180.

Niet afgeschreven

"Ik ben een typische Schot, wij zijn vechters", vervolgt Thornton. "Ik geloof echt dat wanneer ik in de touwen hang of wanneer ik afgeschreven ben, dat zoiets het beste uit mezelf haalt. In het verleden speelde ik majorfinales tegen Phil Taylor in de UK Open en Michael van Gerwen in de Grand Prix, niemand gaf me een kans maar ik won ze allebei. Het bewijst maar weer dat je me nooit mag afschrijven en ik denk dat mijn recente prestaties in Duitsland dat hebben bewezen. Ik kan nog steeds topspelers op elke dag verslaan, ik moet er alleen voor zorgen dat mijn beste spel er is."

Mogelijke deelname aan WK voor senioren

De inmiddels 53-jarige Schot wil niet al te ver vooruitkijken. "Mijn focus ligt vooral op het terugwinnen van mijn Tour Card begin volgend jaar (alleen spelers zonder Tour Card kunnen deelnemen aan het WK voor senioren, red.). Het wereldkampioenschap voor senioren wordt een echte terugkeer in de tijd met mensen als Taylor, John Part, Andy Fordham, Wayne Warren en Roland Scholten. Ik denk dat het een geweldig toernooi gaat worden. Maar we zullen eerst zien wat er gebeurt. Als ik mijn Tour Card niet weet te heroveren, dan ga ik ervoor. En ik zal dat WK dan ook winnen!"

Lees meer over:
PDC Robert Thornton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties