Jermaine Wattimena stoot door na knotsgek duel tegen Ricardo Pietreczko, Marvin van Velzen strijdend ten onder op Euro Tour in Rosmalen

Jermaine Wattimena heeft in een knotsgek duel met 6-5 gewonnen van Ricardo Pietreczko op de Dutch Darts Championship in Rosmalen. Wattimena vloog uit de startblokken, zakte ver weg en liet Pietreczko in het duel komen, om vervolgens met een vlammende laatste leg de zege te pakken.

Zoals gezegd, Wattimena vloog uit de startblokken. Hij kwam met 3-0 voor tegen Pietreczko: met een scorend gemiddelde van liefst 145. Dan is het voor de dit seizoen al wisselvallige Pietreczko lastig om lekker in de wedstrijd te komen.

Na de vlammende start van Wattimena liet hij Pietreczko terug in de wedstrijd komen. Wattimena miste een karrenvracht aan dubbels, terwijl Pietreczko niet briljant stond te gooien. Van 3-0 voor Wattimena, werd het opeens 4-3 voor Pietreczko.

In de achtste leg had Pietreczko 5-3 kunnen maken, maar na een dubbeldrama van de mannen pakte Wattimena de 4-4 na een 24-darter. Hij had het voordeel in de wedstrijd terug, en gaf dat niet meer weg via een vlammende 14- en 12 darter. Een 127-finish gaf het eindsignaal.

De Nederlandse qualifier Marvin van Velzen is strijdend ten onder gegaan tegen Jonny Clayton in de tweede ronde van de Dutch Darts Championship. Clayton gooide een prima wedstrijd, en had dat ook nodig tegen de jongeling uit Maasdijk. De man uit Wales won uiteindelijk met 6-4.

Clayton leek al vroeg in de wedstrijd een statement te maken met een 11- en 14-darter om op een 2-0 voorsprong te komen, maar daarna haalde hij de voet lichtjes van het gaspedaal af. Van Velzen profiteerde er meteen van om zijn eerste leg te pakken.

Clayton kwam met een 13-darter weer op 3-1, maar daarna kwam Van Velzen los. Hij gooide twee sterke legs met 180'ers, een 15- en 14-darter om tot 3-3 terug te komen. Clayton brak hem weer met een 15-darter, maar Van Velzen beet opnieuw terug met een knappe 80-finish in vijf beurten.

Vanaf 4-4 gaf de ervaring van Clayton dan toch de doorslag. Van Velzen kwam een triple tekort en Clayton snelde toch naar 6-4. Zodoende speelt Clayton morgen tegen Dave Chisnall in de middagsessie.

Niels Zonneveld heeft geen vuist kunnen maken tegen Dave Chisnall op de Dutch Darts Championship. De Nederlander, die in 2024 prima bezig is, verloor met 6-2 van een sterke Chizzy. Over grote delen van de wedstrijd was Chisnall scorend veel te sterk, en moest Zonneveld alle zeilen bij zetten.

Chisnall opende furieus in de eerste twee legs. Op de scorende beurten gooide hij steeds minstens 100, en was Zonneveld niet onder de 200 wanneer Chisnall de legs binnen sleepte. In de derde leg kon Zonneveld hetzelfde spel als Chisnall overleggen om terug te komen tot 2-1, maar het bleek vaker af dan toe.

Hoewel Chisnall iets vaker een matige score ertussen had zitten, gooide hij in leg 4, 5, 6 en 7 maximale scores. Alleen in de laatste leg was Chisnall ondermaats. Zonneveld verprutste desondanks twee beurten op de dubbel om tot 5-3 terug te komen, zodoende kon Chisnall de wedstrijd afmaken en eindigen met 100,75 gemiddeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties