Danny Noppert wint decider van Andrew Gilding in Rosmalen, Searle vlammend van start op Dutch Darts Championship

Danny Noppert heeft na een taaie wedstrijd met 6-5 van Andrew Gilding gewonnen in de tweede ronde van de Dutch Darts Championship in Rosmalen. Noppert leek eerst zorgeloos op een zege af te koersen, maar Gilding kwam nog knap terug.

Op de Euro Tours komt Noppert dit seizoen vaak indrukwekkend aan de dag. En dat leek hij in de eerste leg opnieuw door te willen zetten. Hij begon met een 180 aan de wedstrijd en pakte de leg in een 12-darter. Gilding deed echter prima mee, en kon hem zelfs naar 1-2 breken, maar deed dat niet. Noppert gooide vervolgens 107 uit voor de 2-1 voorsprong.

De gemiste kans op een 2-1 voorsprong leek Gilding dwars te zitten, en Noppert liep in zijn bekende constantheid uit naar 5-2. In vijf beurten uit zijn is dan de norm. Gilding bleef echter onverstoorbaar, terwijl Noppert iets minder triples ging gooien.

In 14, 15 en 15 darts kwam Gilding terug tot 5-5. Noppert had echter het voordeel van het beginnen van de laatste leg. Nadat Noppert op 72 twee darts voor de wedstrijd miste, was Gilding dichtbij een 141-finish voor de wedstrijd. Noppert maakte daarna onberispelijk af op dubbel 3, en speelt morgen zodoende tegen Jermaine Wattimena.

In de laatste wedstrijd van de middag in Rosmalen won Ryan Searle met 6-3 van James Wade. In een duel van hoog niveau kon Wade nog wel 2-3 voor komen, maar Searle was scorend te goed en constant. Searle speelt morgenmiddag tegen Jeffrey de Graaf

In de eerste twee legs waren beide heren nog wat wisselvallig: Wade won de openingsleg in 16 darts, maar vanaf een knappe 154-finish van Searle in de tweede leg ging het niveau de lucht in. Triples werden, vooral door Searle, constant gevonden. Toch was het Wade die 2-3 doorkwam.

Wade kon dat stramien van Searle uiteindelijk maar af en toe bijbenen. Soms een 140-180 score, maar te vaak triples zonder beurten. En als Searle op dreef is, moet je bij de les blijven. Na de 2-3 was het Searle boven, en kreeg Wade nog maar spaarzaam kansen op de dubbel.

In de achtste leg kon Wade nog 4-4 maken, maar verzuimde. Het werd 5-3 en Searle brak in de laatste leg Wade voor een 6-3 zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties