Speelschema zaterdagavond op Dutch Darts Championship 2024 met onder meer Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode

Nog vijf Nederlanders kunnen zaterdagavond een plekje bemachtigen bij de laatste zestien op de Dutch Darts Championship 2024. Onder meer Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode maken tijdens de avondsessie hun opwachting.

Voor Van Gerwen staat er zaterdag een absolute thuiswedstrijd op het programma. De speellocatie Autotron in Rosmalen ligt op slechts vijftien minuten rijden van zijn huis in het nabijgelegen Vlijmen. 'Mighty Mike' gaat het opnemen tegen Kevin Doets, die in de eerste ronde met 6-5 had gewonnen van Mike de Decker.

Van Duijvenbode gaat voor het eerst dit jaar een wedstrijd in de tweede ronde van een Euro Tour-toernooi spelen. 'Aubergenius' staat na zijn 6-3 zege op Callan Rydz tegenover Josh Rock op de Dutch Darts Championship.

Er zijn nog twee Nederlanders die tijdens deze sessie het podium mogen betreden. In de openingswedstrijd van de avond staat Euro Tour-debutant Moreno Blom tegenover Chris Dobey, nadat Blom in de eerste ronde een fraaie 6-3 zege had geboekt op Ryan Joyce.

Het toetje van de avond wordt voor de rekening genomen door Gian van Veen. De darter uit Poederoijen gaat de strijd aan met Dom Taylor, die in de eerste ronde met 6-3 te sterk was voor Jose de Sousa.

Oud-wereldkampioen Gerwyn Price treft Mickey Mansell in de tweede ronde van dit Euro Tour-toernooi, terwijl Brendan Dolan aanlegt tegen Martin Schindler. Verder is er een Schotse clash tussen Peter Wright en Cameron Menzies, nadat Menzies in de eerste ronde Raymond van Barneveld met 6-1 vloerde. Ross Smith staat tegenover Dimitri van den Bergh, die in de eerste ronde met 6-4 won van Gabriel Clemens.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de Dutch Darts Championship uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Bij het Nederlandse Euro Tour-toernooi wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die de Dutch Darts Championship vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de Dutch Darts Championship 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Dutch Darts Championship 2024

Zaterdag 25 mei

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Chris Dobey v Moreno Blom

Gerwyn Price v Mickey Mansell

Josh Rock v Dirk van Duijvenbode

Michael van Gerwen v Kevin Doets

Martin Schindler v Brendan Dolan

Peter Wright v Cameron Menzies

Ross Smith v Dimitri van den Bergh

Gian van Veen v Dom Taylor

Gian van Veen komt in de laatste wedstrijd van de avond in actie tegen Dom Taylor
Gian van Veen komt in de laatste wedstrijd van de avond in actie tegen Dom Taylor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties