Jerry Hendriks vindt dat darten meer respect verdient: Er komt meer bij kijken dan je zou denken'

Jerry Hendriks was afgelopen week bij de rubriek Barts Bootcamp van het programma De Vooravond te gast. Zo kwamen we onder meer te weten hoe de 32-jarige Nederlander aan de bijnaam 'Electric' komt.

"Ik ben heel jong begonnen met darts", opende Hendriks. "Mijn vader en peetoom speelden cafévoetbal en in de kantine hing een dartsbord, daar heb ik talloze uren gespendeerd. Al snel bleek ik er talent voor te hebben en op regionale toernooien was ik steevast de beste. Van daaruit ben ik langzaam beginnen opbouwen en uiteindelijk ook nationale en internationale toernooien gaan spelen."

Hendriks was er voor het laatst bij op het PDC-WK 2017 maar verdween daarna wat van het toneel. "Ik heb misschien wat te weinig getraind en heb ook veel tegenslagen gekend, dat gaat niet in je koude kleren zitten. Ik heb soms ook het gevoel dat mensen wat neerkijken op darts, er komt echt wel meer bij kijken dan je zou denken."

Electric

Tot slot kwam we ook te weten hoe Hendriks aan zijn bijnaam 'Electric' komt. "Toen ik in 2017 aan het WK deelnam had de PDC me de bijnaam 'The Hotdog' gegeven. Dat vond ik echter maar niets. Daarom heeft RTL 7 een oproep aan de kijkers gedaan om een originele bijnaam te zoeken en daaruit kwam dan 'Electric'. Ik vond het wel goed gevonden omdat mijn haren destijds dubbel zo lang waren als nu en ik ze in grote stekels omhoog zette. Daarnaast maakte ik ook elektriciteitskabels voor vrachtwagens. Hoewel ik sindsdien iets anders doe is die bijnaam wel gewoon gebleven", besluit Hendriks.

Lees meer over:
PDC Jerry Hendriks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties