John Scott schuift door; dartslegende Paul Lim nu eerste reserve voor Lakeside

De kwalificatie van Thibault Tricole voor het WK Darts van de PDC heeft gevolgen voor het deelnemersveld van het WDF-wereldkampioenschap. De Fransman had zich namelijk eerder geplaatst voor Lakeside.

Aangezien spelers niet aan beide toernooien mogen meedoen, moet Tricole kiezen aan welk wereldkampioenschap hij gaat deelnemen. Met zijn deelname aan het kwalificatietoernooi laat Tricole in ieder geval al zien dat hij liever in Alexandra Palace staat.

John Scott gaat de plek innemen van Tricole op Lakeside. De Engelsman was de eerste reserve, maar zal nu tevens de geplaatste status van de Fransman overnemen in het hoofdtoernooi. Dat betekent dat Scott een bye heeft in de eerste ronde en tegenover Leonard Gates of Brian Corbett komt te staan in de tweede ronde.

Het doorschuiven van Scott betekent dat dartslegende Paul Lim nu de eerste reserve is. 'The Singapore Slinger', die in 1990 een negendarter wierp op Lakeside, wordt toegevoegd aan het deelnemersveld wanneer nog een speler niet in staat blijkt om mee te doen. Lim zou volgende week al doorgeschoven kunnen worden. Dan wordt het Oost-Europese kwalificatietoernooi voor het WK Darts gespeeld. Daar doet zeer waarschijnlijk ook Sebastian Bialecki aan mee. De Pool behoort momenteel tot de deelnemers op Lakeside.

Lees meer over:
PDC Lakeside Paul Lim John Scott

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties